Friday, June 3, 2011

66 > main dgn ubat

Selamat hari sabtu semua! hopefully semua sihat-sihat aja yea..
haa macam mana dengan hari nih? banyak jemputan kenduri tak? family cik dieya dapat 6 jemputan kenduri bertarikh hari nih..banyak kan? memang menternak lemak laa jawabnya!


and japgi pun cik dieya nak g kenduri ngan kawan..bila dah banyak sangat jemputan n nak diturut semua,so,mama aturkan untuk pergi asing-asing..bagi ada wakil untuk setiap jemputan.kalo nak lahap semua sekali,pecah perut mungkin? haha~


semua kenduri kahwin hari nih.kad bersusun atas meja..bila tengok pelamin chantek2 tuh laa yg plg berkenan.plus goody bags yg cute miut..and paling suka kalo ada cuppies lawa-lawa untuk tetamu yg datang :) terasa mcm nak kawen esok lusa pun ada! wupss gatai mode~ :D  


okay okay berbalik kepada title kat atas tuh..cik dieya nak gitaw yang keja-keja akaun tahun 2010 kat klinik tuh dah siap,alhamdulillah..lega betul! siap cepat nih pun sebab keja akhir nak wat penyata kewangan tuh diserahkan kat satu company lain..hehe


muka besh bila keja dah habes :D
jadi kemaren bila masuk time keja kat klinik,cik dieya just kemaskini fail-fail and dokumen untuk tahun 2011..incik doktor pulak x masuk klinik siang hari sebab ada tugas kat gurun katanya..bila dia masuk jaa semalam,dia mintak cik dieya tolong keja-keja pembantu klinik,dah xyah wat keja akaun.see? bestnya! atleast xdala buhsan tercangak wat keja sengsowang kat bilik belakang tuh.


neyh rak ubat..kebanyakan yg nih untuk ubat biji..
rak ubat dalam bentuk ubat minum..selalunya untuk kanak2..
and nampak kan telefon..sebelah tuh mesin untuk panel klinik..
kebetulan dua pembantu klinik yg ada tu,pekerja baru.jadi apa-apa yg x faham cik dieya bantu la..padahal saya penah keja kat situ lepasan SPM dulu..dah lama kan? lebih kurang 3 4 tahun lepas.tapi yg beshnyaa...cik dieya still boleh ingat nama ubat and function ubat tuh..tapi ada gak la sekali dua terlepas pandang ubat-ubat yg jarang guna..hehe~ awal2 tu gugup jugak,tapi lepas 15 minit,rasa macam besh dapat main balik dengan ubat..waaa budak akaun jadik pembantu klinik? macam x pecaya pun ada..


tapi menda macam nih x susah kalau kita rajin belajar.buktinya dulu lepas SPM,cik dieya memang tunjuk minat la dekat ubat2 nih.sampaikan boleh melawak lagi ngan incik doktor,cik dieya nak letak anak nama Amoxycillin---salah satu nama antibiotik hehe~


so hari nih cuti and x sabar tunggu esok untuk kembali bermain dengan ubat.nanti cik dieya cerita lagi apa yang besh and x besh pasal jadi pembantu klinik.macam-macam ragam taw! sekarang nak siap molek-molek nak pegi kenduri~ untuk kawan2 yg pegi kenduri jugak,selamat membelai perut!jumpa lagi next entry!


p/s : menu apa yea kenduri hari nih? dua hari lepas makan kenduri ada ikan keli goreng berempah! sedap woh!
thanks sebab sudi usha!

5 comments:

Bella Bell said...

wahhh...banyaknya ubat :)

man yusoef said...

pil untuk gemukkan badan ada tak?? nak sebotol..haha

dieya said...

bella bell : bla da namanya klinik,ubat jela yg jumpa tiap2 hari..hehe

man yusoef: alaa..kurus sgt ke smpai nak pil mcm tuh.hehe

adan said...

banyak giler pil..

dieya said...

adan : mmg banyak hehe

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers